Analiza efektów długookresowych polityki pieniężnej.
By wydedukować, czym jest wino, trzeba rozróżnić skład jego detalów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się w zasadzie z wody i cukrów, a też z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za kategoryczny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca kolosalną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, jednakowoż zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są bieżące w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za naturalny konserwant, który pozwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Przewodniki
3. Kontakt
4. Przejdź do strony
5. Przewodniki